זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/15 06:06 יא בכסלו התשעו

שאלה

בוקר טוב ושלום רב.

אני בקשר עם בחורה הרבה זמן ולאחרונה היא הלכה לרב אחד לשאול אותו אם אני והיא זיווג, אותו רב אמר לה שלא.

רציתי לשאול האם באמת אפשר להגיד ככה לבין אדם מי הזיווג שלו? אני יודע שעל ידי תפילות אפשר לשנות סדרי בראשית אז מן הסתם הצלחה בין בני זוג תהיה מתפילה. אותו רב ללא רוח הקודש או משהו, פותח לפי מזלות ושמות לא יודע איך זה פועל.. מאז הכל קרס עליי..

אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני אישית סבור כמוך - שהצלחת זיווג תלויה בבני הזוג ולא בהחלטה של מישהו אחר אם הזיווג יצליח או לא.
עם זאת - אין לי בסיס מוחלט לבטל דברים שאמר רב אחר מתוך כלים שהוא מאמין בהם.

במקרה שלך נראה לי שהטענה היותר חזקה צריכה להיות כלפי הבחורה שפנתה אל הרב בלי לשאול אותך.
ואם היא כן שאלה אותך - מדוע הסכמת?

אם אתה מעוניין להציל את הקשר, תפנה אתה אל רבנים אחרים, אולי מישהו מהם כן יברך על הקשר ותוכל להיאחז בכך כדי להשיב אותה אליך.