נגיעה במי שלא נטל ידיים, רופא שיניים שלא נטל ידיים, אישות בלי נטילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/11/15 08:28 כז בחשון התשעו

שאלה

שלום רב

קמתי בבוקר ונטלתי ידי , במהלך יום העבודה אני לוחץ ידיים לאנשים שאולי לא נטלו ידיים , האם הם מטמאים אותי ??

יתרה מכך , הגעתי בבוקר לרופא שיניים שנוגע בפניי ואולי גם הוא לא נטל בבוקר ידים ,

ובינו לבינה - אם במהלך הלילה רוצים להתייחד - האם חייבים לקום וליטול ידיים

תשובה

שלום

א. יש ליטול ידיים אם נגעת באדם שודאי לא נטל ידיו

ב. כיוון שכפפות לידיו, וודאי שטף ידיו לפחות ברביעית מים, יש להקל

ג. ראוי. אם אין אפשרות, מותר לנקות את הידיים על שמיכה כך שלכלוך הלילה ירד, שזהו אחד הטעמים בראשונים לנטילת ידיים שחרית. במקרה כזה ראוי להמנע מלגעת בפתחי הגוף.

כל טוב