מוזיקה וספורט

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/15 10:40 יא באב התשעה

שאלה

שלום רב! יש לי שתי שאלות, אחת בנוגע למוסיקה ואחת בנוגע לספורט: 1) האם מותר לשמוע מוזיקה בלועזית (שגבר שר אותה)? 2) אני מאוד אוהב ספורט, גם ספורט שאני מבצע בעצמי (כמו ריצה) אבל גם צפייה בספורט (כמו כדורגל, כדורסל, טניס וכו'), האם ההתעניינות והצפייה הזאת בספורט, במידה סבירה ולא מוגזמת, היא מותרת ומקובלת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

האיסור הוא לשמוע שירת עגבים, דהיינו מעוררים לדברים אסורים, אבל סתם שירה שאין בה משירי עגבנים היא מותרת.
יש בצפייה סתם משום ביטול תורה, ולכן עדיף ללמוד דברי חכמה, אבל אם הדבר עוזר לך לשארה דברי היום אפשר להתבונן, ובלבד שימעט ויקדיש את זמנו הפנוי לתועלת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכוןה תורה והארץ