מערכת יחסים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/07/15 18:28 יט בתמוז התשעה

שאלה

כבוד הרב יש אשה שאני אוהב והיא נשואה. היא ואני מאוהבים בטירוף אבל אנחנו שומרים נגיעה. בעלה בגד בה מלא פעמים ועדיין שוכב עם אחרות והיא תפסה אותו מלא פעמים. היא התעלל בה נפשית וגם פיזית ומאמלל אותה. האם מותר לי להיות איתה בקשר? אנחנו מאוהבים והיא מתגרשת ממנו. היא סבלה ממנו שנים אבל היא לא נגעה בו מלא שנים והיא לא מוכנה להיות איתו בשום קשר בלי קשר אלי והיא נגעלת ממנו מאוד מאוד. הוא אפילו היה יורק לה בפנים כי מתחשק לו. הוא מאמלל לה את החיים וגורם לה לסבל רב. יש להם ילדה קטנה ביחד והילדה מכירה אותי וכיף לה לדבר איתי לפעמים. האם מותר לה להתגרש ממנו ולהתחתן איתי? אני מאמין שכן אבל השאלה היא האם מותר לה להיות איתי בקשר כל עוד היא לא התגרשה? אני מקווה שתעזור לי בגלל שאני והיא מאמינים ואנחנו לא רוצים לבצע חטא. אנחנו חיים בשביל העולם הבא ואנחנו צריכים תשובה ממך כבודו.

תשובה

שלום

מותר לכם להתחתן לאחר גירושיה.
אולם אם תחטא עימה באישות ח"ו לפני הגירושין, אזי יהיה אסור עליכם להתחתן אחד עם השניה.
תהיה אדם ישר ומוסרי, ירא שמים, ואל תתקרב אליה אפילו באצבע קטנה עד שהיא תתגרש ותינשא לך.

גם קשר שאין בו נגיעה אלא של מילות קרבת אהבה וכד'- אסור עד אז.

קדושים תהיו