אני חושבת שאני משתגעת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/15 13:19 ד באדר התשעה

שאלה

כבוד הרב, אני חושבת שאני משתגעת!

אני בחורה חילונית מסורתית (שמתחזקת ב"ה), ועד לפני שנה היה לי חבר רציני במשך שנתיים. לא התייחסתי אליו יפה ולכן הוא נפרד ממני, ובצדק מוחלט. אבל עכשיו, שנה אחרי, הוא עבר הלאה, שכח אותי, יש לו כבר מישהי רצינית ואני עדיין תקועה. עדיין אוהבת אותו, ממש פיזית. אין יום שאני לא מתחרטת ומבקשת מחילה מה' על מה שעשיתי לו. מצד שני, האהבה אליו גורמת לי לכאב פיזי ונפשי גדול שאני לא יודעת מה לעשות. לפעמים אני תוהה האם ייתכן והוא האחד שלי והפרידה הזאת נועדה למעשה כדי לקרב בנינו. כיצד אוכל להקל על הכאב כבוד הרב?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

איננו יודעים ואיננו יכולים לעשות חשבונות של מעלה.
חובתנו לחיות את החיים שלנו כאן, כפי שהם מצטיירים לנו, בלי חלומות ואשליות שווא.

עליך לפעול במרץ ובעוצמה כדי להשלים עם המציאות שאין בינך לבין החבר ההוא, ולא יהיה יותר שום קשר.

אם את צריכה לשם כך טיפול נפשי - תעשי זאת בהקדם (לפני שתשתגעי, כדבריך).

תתפללי אל ד' שיעזור לך לצאת מהצרות שלך בכך שתוציאי מלבך את אהבת השווא, כדי שלבך יהיה פנוי להקים את הקשר עם האחר שכנראה ממתין לך...