חריטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/12/14 15:45 כה בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול האם מותר לחרוט את הפסוק- ״יושב בסתר עליון בצל ש-די יתלונן״ על תליון לשרשרת? אם כן אז מה עושים לגבי השד-י האם אפשר לכתוב את המילה רגיל או שצריך להוסיף גרשיים או משהו במילה. שאלה נוספת- מה הפירוש של הפסוק והאם הוא חיובי?

תודה ויום טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

פרוש הפסוק הוא שהאדם נמצא בצילו של ד', זה פסוק יפה מאוד שמבטא בקשה לזכות בהשגחת ד'.
עדיף שלא להיכנס לשירותים עם כל חריטה של אותיות עבריות.
בכתיבת אותיות שם קודש אסור לחלוטין להיכנס לשירותים.
שם שד-י הוא שם קודש, לכן צריך בחריטה לרשום מקף ולכתוב שד-י או למצוא פסוק אחר, בלי שם קדוש.
אפשר גם להחליט שבכל פעם שהולכים לשירותים מורידים או מכסים את התליון.