נרות שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/14 20:48 יז בחשון התשעה

שאלה

שלום,

רכשתי נרות שבת מיוחדות ורציתי להתייעץ לגבי האם מותר לי להשתמש בהם מכמה סיבות:

1. הנרות הן בעצם חתיכת עץ אחת שבמרכזה יש עציץ קטן של כעשרה ס"מ עם קצת אבנים ואדמה, ובשני צדדי העציץ יש 2 שקעים לנרות. האם מותר לי להשתמש בכך? האם העציץ מוקצה והאם זה מפריע לשימוש?

2. אחרי שכבר קניתי חשבתי על זה שאנחנו בשנת שמיטה. לא ברור לי כ"כ מה המקורות של העציץ אבל האם זה משפיע על השימוש בכלי הזה כנרות שבת?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. אפשר להדליק נרות שבת. יש לתת את הדעת על כך שהעציץ מוקצה (פמוטי שבת הם בכל מקרה מוקצה) לכן אין לטלטל את העציץ במשך השבת אלא אם כן מניחים אותו על מגש שיהיה 'בסיס לדבר המותר ודבר האסור'.

2. אם העציץ נמצא בתוך הבית אין לו כל משמעות בענייני שמיטה.