מחילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/14 23:42 יא בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב יש לי בעיה של לסלוח לאנשים .האנשים הכי קרובים אלי עשו לי בעיות ופגעו בי קשה.עכשיו זה גם אחותי גם גיסי.וגם חבר טוב שלי לשעבר.אחרי שגיליתי שהוא בנה על חברה שלי.אנחנו לא מדברים יותר.ובנוגע לגיסי אני לא מסוגל לסלוח לו מה שהוא עשה.מילא לאחותי שהיא לא עשתה הרבה אבל גם לה קשה לי לסלוח מה עושים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לתשובתי שלשה חלקים:
א. מי שלא מבקש ממך מחילה - אין שום חובה לסלוח לו.

ב. מי שמבקש ממך מחילה, אתה לא צריך להתייחס לכך בקלות. אתה צריך להסביר לו שעל מנת שתהיה לך מחילה, עליהם לברר היטב את הנושא.
בתוך הבירור אתה תבהיר להם ותמחיש להם עד כמה פגעו בך וכמה קשה לך לסלוח.
אם הם באמת מעוניינים להתפייס, הם יפגינו את הרצון העמוק זה. אני מאמין שזה יאפשר לך באמת לסלוח.

ג. לאחר שעבר זמן (שנה בערך) כדאי לך לנסות להסתלק מהכעס והפגיעה שהם פגעו בך. כמו שאבלות מסתיימת אחרי שנה גם כעס ושנאה צריכים להסתיים, בלי קשר אל מי שפגעו בך.
עליך לדעת שהכעס שלך פוגע בך ומזיק לך, לכן לטובתך, כדאי לך להוציא מלבך את הדברים הללו, אולי אפילו להודיע להם (בדרך כלשהי) שאתה אמנם לא יכול ולא רוצה לסלוח (כל עוד הם לא מנסים לפייס אותך) אבל אתה מנסה לשכוח.