ביטול חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/14 07:51 כו באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!!

לפני כ3 חודשים הצעתי נישואין לבת זוגי.

כאשר דיברנו על תאריך אני רציתי בהקדם בתוך חצי שנה, והיא רצתה למשוך שנה וחצי. לבסוף היא התפשרה על שנה. מאז שסגרנו את האולם אנחנו רק רבים ורבים למצב שהיא משפילה אותי ליד המשפחה שלה ועוד הרבה. מאז אני כל הזמן חושב לבטל את החתונה כי אני רואה מה קורה בנינו. אני בן 27 והיא בת22.

אפילו באמצע ויכוח היא זרקה את הטבעת והשמיעה טענות כלפיי משפחתי. שלא נכונות.

לאור המצב ולצערי אני רואה שצריך וכדאי לבטל את האולם, במיוחד לאחר הקללות ושהיא זרקה את הטבעת.

קשה לי עם זה שמשפחתי חיכתה כל כך לחתונה ועליי לבטל.האם יש משהו בהלכה שאסור לבטל את החתונה?

אשמח לתשובתך

תודה.

תשובה

שלום וברכה

כואב מאוד לקרוא את מה שאתה כותב.
אחלק את דבריי לשני חלקים: החלק הראשון הוא שאם אכן בני הזוג אינם מסוגלים להינשא זה לזו - אין שום דבר בהלכה שאוסר את ביטול החתונה. אם הדבר נעשה בהסכמה בין שני הצדדים - כמובן, וגם אם לא, אם הדבר הוא בלתי אפשרי, מוטב שלא יתחתנו מאשר ששלום הבית לא יהיה קיים לאחר החתונה.
אולם, זה רק אומר שהאפשרות הזו קיימת. אולי דווקא בשל העובדה שהיא קיימת - האם אתם יכולים לבדוק ביחד את האפשרות האחרת, הטובה ביותר, של שינוי היחס ביניכם, הפסקת המריבות, והשכנת האהבה מחדש ?
כדאי קודם לבדוק את זה.
ואם זה לא ילך - אזי כאמור מותר לכם לא להקים בית ביחד, ואולי זה הדבר הנכון לעשותו.

כל טוב ושנה טובה ומתוקה