חילול שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/14 15:38 יט באלול התשעד

שאלה

שלום רב

ברצוני לשאול

הייתה שבת אחת שלא שמרתי והורדתי סרטים למחשב עכשיו השאלה

אם עשיתי תשובה ועכשיו אני שומר שבת האם זה מותר לראות את הסרטים האלה ביום חול ? (כמובן שזה סרטים חינוכיים ולא תועבה) או שצריך לזרוק את כל מה שהורדתי בשבת ולהוריד מחדש את אותם סרטים ביום חול ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העושה מלאכה בשבת בשגגה, מותר לו ולכל ישראל ליהנות ממנה מיד במוצאי שבת. ואם עשה את המלאכה במזיד, אסור לו ליהנות ממנה לעולם, ולאחרים מותר ליהנות ממנה במוצאי שבת.
מתוך
http://www.yeshiva.org.il/midrash/7741

אסור לך ליהנות מחילול השבת שלך לעולם!
צריך לזרוק כל מה שהורדת או לתת לאחרים.