צניעות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/08/14 23:34 כב באב התשעד

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת כיצד אני מנחילה לבנותיי את מידת הצניעות, (כמובן שאני הולכת ונוהגת בצניעות) בתי הגדולה אכן מבינה את מידת הצניעות אך בתי הקטנה בת השש מאוד סקרנית, ואף לקחה את מכשיר הטלפון הנייד ללא רשות וצילמה את עצמה תמונה ,ברור לי שזה מתמימות ומתוך סקרנות הסברתי לה שיש לנו עניין של צניעות וקדושת הגוף האם נהגתי נכון? והאם יש עוד דרך או סיפורי חז"ל בנושא זה בשביל לחזק לה את נושא הצניעות. חשוב לי לעשות זאת בצורה שהיא לא כפייה בכדי שבאמת תגדל על דרך צניעות דרך ארץ ותורה ולא תנטוש זאת בעתיד כמו שאני רואה לצערי על בנות.

תודה רבה

תשובה

אני חושב שנהגת נכון. ילדה בת שש לא מבינה את המשמעות , אך היא לומדת להבין מה מותר ומה אסור.
החשוב ביותר הוא לחנך לצניעות בלבוש כבר מגיל שלוש , ולא לומר בין כה זו ילדה קטנה אז אפשר לקצר שרוולים או שמלה אפשר להלביש מכנסיים וכו'... ברגע שהיא מתרגלת אח"כ הקרב הוא אבוד.