זמן בין בשר לחלב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/07/14 16:17 כג בתמוז התשעד

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום,

בס"ד התחלתי להתחזק ולהקפיד יותר על ההלכה (המשפחה שלי פחות דתיה), וגיליתי שאשכנזים ממתינים שש או חמש וחצי שעות בין בשר לחלב... המשפחה שלי (אנחנו אשכנזים) שומרת שלוש שעות בין עוף לחלב ושש שעות בין בקר לחלב. האם זה מותר ונכון? או שצריך להקפיד על שש שעות?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מצאנו מקור להבדיל בין בשר בקר ובשר עוף. אם נהגו שש בבקר ינהגו גם שש בעוף.

להלן שאלה ותשובה של הרב אבינר בנושא שלש שעות:
היש מקור לכך שיהודים העולים מגרמניה ואוסטריה מחכים רק שלוש שעות, ויהודים העולים מהולנד שעה? - זו שיטת הרמ"א. בגמרא לא כתוב שש שעות, אלא שאם אכלו בשרי בסעודה מסוימת אין לאכול חלבי אלא בסעודה הבאה. הרי"ף מסביר שהכוונה לסעודה הבאה על פי סדרי אכילה קבועים של בני אדם כלומר שש שעות. אבל התוספות מסבירים שהכוונה לסעודה הבאה בפועל, כלומר אם אכלו בשרי, יש לברך ברכה אחרונה לפנות, לנקות את השולחן, לרחוץ ידיים ופה, ומיד אפשר לאכול חלבי. על פי זה פסק הרמ"א שאפשר לאכול חלבי אחרי שעה, לא מיד, אלא בכל זאת שעה, וכך נהגו יהודים שעולים מהולנד; ויהודים העולים מגרמניה, נהגו שלוש שעות, כלומר החמירו לעומת שעה, שהרי ממילא מחכים שלוש שעות בין ארוחה לארוחה. אבל מלבד עולים מארצות אלה, כל היהודים, אשכנזים, ספרדים, תימנים, אתיופים, צריכים להמתין שש שעות.