שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/07/14 01:42 כב בתמוז התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום-

רציתי לדעת, האם יש בעיה בשבת להשאיר את הפלאפון דלוק וכאשר יש התראה לצורך העניין של צבע אדום האם מותר לי ללכת להסתכל על ההתראה (כמובן בלי לגעת או משו דומה) או בלי קשר למלחמה אם השארתי את הפלאפון דלוק (בטעות) וקיבלתי הודעה האם מותר לי ללכת לראות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להסתכל על מה שמופיע במכשיר הנייד זה בדיוק כמו להסתכל על מה שמופיע במסך מחשב או מסך טלויזיה.
יש שתי סיבות לאסור זאת.

1. מי ששולח את ההודעה או יוצר את השידור הוא מחלל שבת ואתה נהנה מהחילול.

2. גם אם מדובר בדברים שמיוצרים לפני שבת או תחנה של גויים הדבר אסור משום ´עובדין דחול´ - שלא נתנהג בשבת כמו ביום חול.

3. זו הסיבה שלא שומעים בשבת מוזיקה ממכשיר שמופעל מבעוד יום.