תקשור עם אוטיסט

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/09/09 14:48 יד באלול התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני קורא בקביעות את האתר של דניאל

www.dani18.com

ובו מסרים על התקופה ועל עם ישראל

על ידי תקשור עם אוטיסט .האם מותר להאמין בזה

האם מותר לקרוא את האתר ?

תודה

יוסי

תשובה

שלום וברכה!

אוטיסטים אינם נביאים ולכן מלבד הבל אין ממש בכל הדברים שממציאים אנשים אשר כביכול מתקשרים עם אוטיסטים. דרך אגם יש אוטיסטים שיודעים לדבר ולהתקשר עם הסביבה ברמה כזאת ואחרת ואף אחד מהם עוד לא סיפר מחזות הנבואה.
רק ידע כללי בענין אוטיזם כדי תבין קצת מהי ההפרעה ואיך היא מתצבטאת. באוטיזם יש רמות שונות הנמצאים על ציר האוטיזם - החל מאנשים מנותקים עם פיגור עמוק, דרך PDD (אוטיזם בתקפוד גבוה ברמה שכלית תקינה המאפשרת לדבר ואפילו ללמוד בבית ספר עם הרבה תיווך ועזרה בתקשורת בין אישית) וכלה בתסמונת אספגר ( אוטיזם בתפקוד מאד גבוה המתבטא בד"כ ברמה שכלית מעל הממוצע (בהרבה פעמים גאונות), דיבור, יכולת למידה מאד גבוה, אך עם לקוי קשה בתקשורת חברתית בין אישית).

בברכת שנה טובה,

חיים דב בריסק