לבוש בחוף נפרד עם מציל

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 14/06/09 00:38 כב בסיון התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום!

מה עלי ללבוש כאשר אני הולכת לחוף נפרד שיש בו מציל? האם עלי להיכנס עם לבושי הרגיל- חולצת 3\4 וחצאית? ואם כן- הרי גם זה אינו ממש צנוע שהרי הבגדים נצמדים במים..

אשמח לתשובה מהירה

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום

להלן תשובות הרב יעקב אריאל מאתר ישיבה

שאלה:
בבואי לחוף הים (רחצה נפרדת), ישנן נשים הלבושות בבגדים בהכנסן למים, וישנן שלבושות בבגד ים בלבד. האם לבוש כזה אפשרי, שהרי המציל ברוב המקרים גבר?

תשובה:
יש הסבורים שהמציל צריך להתרכז בעבודתו ולא להסתכל על גופם של המתרחצים. אולם גם לדעת החולקים על כך במים את מכוסה והבעיה היא רק בקטע החוף שבין המציל לים. מאחורי המציל אין כל בעיה ולפניו אפשר להשאר לבושים בחלוק עד הכניסה למים או להזדרז ולא להשתהות שם.
שאלה:
האם מותר לאישה לשחות בבריכה בזמן שמיועד לנשים בלבד, אך יש שם מציל ולא מצילה? הייתי רוצה התייחסות גם מצד האשה וגם מצד ההיתר או האיסור לגבר/המציל.

תשובה:
לצערנו אין מספיק מצילות ולכן נשים נאלצות להשתמש בברכה בה יש מצילים. הן סומכות על כך שבתוך הברכה המציל לא רואה בדיוק את גוף האישה.

לכן ניתן לסמוך על כך רק בשחיה עצמה אולם לא להימצא מחוץ לברכה לעיני המציל בבגד ים אלא רק בחלוק.