האם תורה ועבודה זה אידיאל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/11/02 19:35 כא בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

במסכת ברכות, לה, ב נאמר שהרבה עשו כדרך הרשב"י- לעסוק רק בתורה, ולא עלתה בידם, והרבה עשו כר' ישמעא-ל ועלתה בידם לשלב תורה ועבודה.

גם הרמב"ם אומר בסוף הלכות מלכים שרק בימות המשיח עמ"י כולו ילמד תורה יומם ולילה עקב השלום והברכה שי'היו באותו זמן.

אני מניחה שלא הבנתי נכון, אבל עכ"פ ממה שהבנתי- לעסוק בתורה הוא האידיאל, ותורה ועבודה זה רק בדיעבד..מה?!

איפה האידיאל שלנו של תורה ועבודה??

תשובה

בס"ד

מי אמר שיש אידאל של "תורה ועבודה"?

האידיאל הוא תורה בלבד כמו שכתבת בשם הרמב"ם ז"ל. זה העיקר ולא סיססמאות שבאות וחולפות מהעולם.

מה שחשוב מאוד לדעת הוא שלא לחיות בדמיונות שכאילו אנחנו נמצאים בגן עדן לפני הקילקול והחטא והקללה של "בזיעת אפך תאכל לחם".

דמיון מסוכן.

יש שחושבים עצמם כ"אדם קודם החטא" ולא עובדים - ואחרים עובדים בשבילם ומחללים שם שמים.

אבל העבודה של היום היא בפירוש קללה. העבודה האמיתית הטובה היא "לעבדה ולשמרה".

בהצלחה