חתונה! שתיים באותו לילה !

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/06/08 08:14 ח בסיון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בעז'ה מתחתנת עוד ...חו' ושאלתי היא כזאת חברה שלי אחותה מתחתנת עם אחד מהישיבה של הארוס שלי באותו תאריך שלי אך מה שקרה שאנחנו כבר 5 חו' סגרנו הכל והם רק לאחרונה והם לא מוכנים לנסות לשנות תאריך וגם אנחנו לא בגלל ששיננו כבר פעם אחת וגם אם נרצה אנו לא יכולים כי אין תאריכים קרובים באותו אולם יש תאריכים רק לאחרי חודש ואצלהם באולם יש לאותו שבוע תאריכים פנויים וגם סגרנו ממש הכל ושולם חלק מהכסף ,הבעיה הכי גדולה היא שהארוס שלי חושש שלא יגיעו לשמח אותו מהישיבה וגם הרבנים והוא כל כך חלם על כך וגם כי הם חברים שלו, וכולם יודעים מה זה בני ישיבות איך הם ב"ה עושים שמח,מה אנו עושים?...אשמח לקבל עצה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מה שאת כותבת אכן כואב מאוד מאוד.
איני נכנס לעמדה שיפוטית, כי איני יודע את הנסיבות של כל הצדדים, אולם הדבר עצמו כואב.
מניסיוני כראש ישיבה אני יודע שלעתים הוא מתרחש שלא בזדון, ויש פעמים שיש יותר מחתונה אחת בישיבה אחת באותו ערב.

מה עושים ?
הדבר הנכון ביותר הוא שארוסך ידבר עם ראש הישיבה או עם הרמי"ם שלו ויפרוש בפניהם את הבעיה. לא צריך לעשות מזה היסטריה, אלא רק ליידע כי זה המצב, ושהדבר מאוד מטריד אותו, ושהוא מבקש כי הם ייכנסו לעניין, וידאגו כי בשתי החתונות יהיו בחורים רבים, וגם הרמי"ם יהיו גם כאן וגם כאן, ולא תהיה חתונה אחת על חשבון השניה. אם מתארגנים נכון מצליחים אפילו לראות את העובדה בשמחה – שני זוגות מקימים באותו ערב בית בישראל – אשרינו.

כל טוב, ושיהיה בשמחה