שוקולד לא כשר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/03/08 21:14 יח באדר ב'

שאלה

שלום, במשלוחי פורים ידוע שקונים משלוחי מנות פעמים רבות. אבל פעם אחת בטעות אכלתי שוקולד ממשלוח מנות ששלחו לי (משלוח מנות קנוי) ואכלתי ממנו שוקולד מחו"ל. לאחר מכן הסתבר לי ששוקלד זה אינו כשר. מה עליי לעשות כעת והאם עברתי איסור למרות שעשיתי זאת בשוגג ללא ידעתי?!

תשובה

שלום רב.

קודם כל, לא בטוח שהשוקולד לא כשר (שוקולדים מחו"ל אין עליהם סימן אלא רק לפי רשימות הידועות ליהודים המקומיים)

אבל גם אם השוקולד באמת לא היה כשר,
אין דבר שאין לו תיקון ואין חטא שאין עליו תשובה.

ומעבר לתשובה שגרתית, אני מציע שאולי תקבל על עצמך להיזהר יותר להבא בצריכת ואכילת מוצרי מזון שלא נבדקו כל צרכם מבחינת כשרות, כמשקל נגד למה שקרה.

אלעד.
(המשיב אינו רב)