תפילת הדרך לטיסה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/05 09:45 יח בתמוז התשסה

שאלה

שלום

שמעתי שיש תפילת הדרך מיוחדת לטיסה.

רציתי לדעת מהי.

תודה

תשובה

שלום.

הנוסח הוא "יְהִי רָצוֹן מִלּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, קוֹנֵה שָׁמַיִם וָאָרֶץ. שֶׁתּוֹלִיכֵנוּ לשָׁלוֹם ותַטִּיסֵנוּ לשָׁלוֹם ותַגִּיעֵנוּ לִמְחוֹז חֶפְצֵנוּ לחַיִּים וּלְשִׂמְחָה וּלְשָׁלוֹם. וּתְמַלּטֵנוּ מֵרוּחַ סוֹעָה וָסַעַר וּמִשָׁעוֹת רָעוֹת הַמִּתְרַגּשׁוֹת לָבוֹא לָעוֹלָם, וּמִכָּל מִינֵי תַקָּלוֹת וּפֻרְעָנֻיּוֹת. שׁמְרֵנוּ והַצִילֵנוּ בּתוֹךְ כָּל אַחֵינוּ בּנֵי יִשְׂרָאֵל הַטָּסִים בִּנְתִיבֵי אֲוִיר והָעוֹברִים בּארְחוֹת יָם ודַרְכֵי יַבָּשָׁה, מִכַּף כּל אוֹיֵב ואוֹרֵב. וּמִכּל אָסוֹן וָנֵזֶק, וּמִכּל צַעַר וצָרָה,
אָנָּא, אַמֵּץ ידֵי הָאוֹחֲזִים בַּהֶגֶה והָכֵן רוּחָם להַנְהִגֵנוּ לשָׁלוֹם כִּי בּךָ בִּלְבַד חָסִינוּ מֵעַתָּה ועַד עוֹלָם. כִּי אֵל שׁוֹמֵעַ תּפִלָּה ותַחֲנוּן אתָּה. בָּרוּךְ אַתָּה שׁוֹמֵעַ תּפִלָּה. "

בהצלחה,

עוזיאל