שיער ארוך לבנים - עד לאיפה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/06/10 17:42 כט בסיון התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב..

עד כמה בן יכול להאריך שיער ושזה יהיה מותר?

מה נחשב שיער ארוך?

יש תספורת בצורת פיטריה שמאוד נפוצה אצל בנים, הבנתי שאין בזה בל תקיף אם עושים את זה עם מספרים, אבל בקשר לשיער הארוך שיש בזה - זה בסדר?

תודה

תשובה

שלום רב
באופן פשוט אדם צריך ללכת עם שער כדרך בני אדם ולא ניתן להגדיר אורך שיער מותר או אסור.
ניתן וצריך להתייחס לשאלה האם בכלל קיים איסור לגדל שיער ארוך ? ואם כן איזה איסור ?
אולם בעיקרה זו שאלה ערכית חינוכית וחברתית, האדם צריך לברר לעצמו מדוע הוא מעוניין בגידול שער, האם מדובר בסיבות אסטטיות גרידא או שמא הרצון לגדל שער צומח על מטען תרבותי שפסול מבחינה הלכתית ומוסרית, למשל ידוע שבשנות השישים התפתחה תרבות היפית של "ילדי הפרחים" שלא רק בקשו למחות כנגד מלחמת וייטנאם אלא גם ניסו ליצור חברה בעלת זרם תרבותי שביקשה לשבור מוסכמות חברתיות שבתוכם הסרת הרסן המוסרי שימוש בסמים ומרידה במקורות הסמכות כהורים ועוד.. אחד המאפיינים שלהם היה גידול שער שהיה בו מעין חזרה לטבע.
לאחר שאותו אדם יברר נקודה זו יהיה ניתן לגבש עמדה ערכית באופן שלם יותר.
כך יש להתייחס לתספורת פטריה, השאלה היא בעיקר חינוכית.
ברכה והצלחה.
ירון דוראני.