קריאת מגילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/02/13 16:07 ט באדר התשעג

שאלה

שלום.

אני מתכוונת לקרוא במוצ"ש הקרוב ב"ה מגילה בביתי ואח"כ לעלות לירושלים, האם עלי ביום ראשון בערב לקרוא את המגילה בשנית?

ומה בנוגע קריאה בבוקר?

תודה רבה :)

תשובה

שלום רב

לצערי ראיתי את השאלה רק לאחר חג הפורים. התשובה, מכל מקום, היא שהדבר תלוי בשאלה היכן את בעלות השחר.
אם את בעלות השחר של י"ד בערי פרזות - עלייך לקרוא במוצאי שבת וביום ראשון בבוקר. אם התכוונת להיות בעלות השחר של ט"ו בירושלים - יש לקרוא ביום ראשון בערב וביום שני בבוקר.
אם התכוונת לעלות לירושלים כבר במוצאי שבת, ולהיות שם עד יום שני בבוקר - לא חלים עלייך מצוות פורים דפרזים, אלא רק פורים דמוקפין, כלומר בט"ו באדר.

אריאל
(המשיב אינו רב)