פספוס הזיווג

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 31/07/11 09:40 כט בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

לפני תקופה מסויימת יצאתי עם בחור לפגישה אחת.

הרגשתי שזה מה שמתאים לי במדויק.

שחיכיתי כ"כ הרבה זמן דווקא בשבילו.

אחרי שבוע וחצי עשיתי טעות שנבעה מחוסר סבלנות וככה הקשר הסתיים.

כשניסיתי לתקן את הטעות אז הבחור כבר חשב שזה לא מתאים ועבר הלאה.

אני מרגישה שפספסתי את הזיווג שלי בגלל החוסר סבלנות שלי.

האם דבר כזה יכול לקרות?

אני מאמינה מאוד בקב"ה שבסופו של דבר הוא זה שעומד מאחורי ההתרחשויות כולן, אבל יש את תחושת הפספוס הקשה שמונעת ממני להמשיך הלאה בלב שלם.

בעיני זה הדבר החשוב ביותר להקים בית יהודי, אבל בכל זאת מידות שהן לא טובות מונעות מאיתנו להגיע לרגע מיוחל זה.

ושוב, האם ניתן לפספס זיווג בגלל בחירות לא נכונות?

תודה רבה מראש.

שבוע טוב ובשורות טובות.

תשובה

בסד
שלום רב
כח הבחירה הוא אחת המתנות היותר חשובות שנתן לנו הבורא. כן כן הבחירה החופשית ההחלטה והמחשבה הם הם המבדלים את האדם משאר בעלי החים.
האדם יכול לשנות את רצון השם על ידי בחירתו..כן כן זה נראה פשוט כיון שהיא "בחירה חופשית."חופשית ממש .

אבל אל דאגה ניתן גם לחזור מהבחירה וניתן גם לחזור בתשובה וניתן גם לשנות הכל על ידי בחירה בתהליך התשובה..
לכן ביטחי בהשם שימציא לך את בן זוגך האמתי ואם יש לך הרגשה שפיספסת ...הרגשה מובנת .הכל ניתן לשנות ולכן בעוד זמן של כמה חודשים אם יעלה הענין מחדש נסו שוב והשם יכוון אתכם בדרך נכונה ואם עד אז תתחתני או הוא יתחתן..אז נדע כולנו שהשם יודע מה הוא עושה..
בהצלחה