טריקס - דגני בוקר של נסטלה

חדשות כיפה רבני כושרות 21/01/14 17:34 כ בשבט התשעד

שאלה

האם טריקס - דגני בוקר של נסטלה בהשגחת יו פרווה מתאים לספרדים ?

תשובה

באופן כללי רוב גופי כשרות בחו"ל פוסקים שגזירת בישול גוי אינו שייך באוכל שמיוצר במפעלי תעשייה.
ולכן הם אינם דורשים שיהודי יבשל את האוכל שהיא שיטת הספרדים ואף לא דורשים שיהודי רק ידליק את האש (והגוי יבשל) שהיא שיטת האשכנזים. ולכן נראה שמי שלא נהג לסמוך על השיטה של גופי הכשרות הללו לא יצרוך אותם. אולם הגזרה חלה אך ורק על אוכל שגם
עולה על שולחן מלכים
וגם
לא נאכל חי (כלומר בלי בישול)
יש מחלוקת בין גדולי הפוסקים בשאלה האם דגני בוקר כלולים בגזירה. ואין לנו מידע מה כל פוסק סובר בסוגיא זו. הרה"ג הרב מרדכי אליהו סובר שחל איסור גם על דגני בוקר.