חופה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/16 19:05 טו בסיון התשעו

שאלה

שלום,

זוג שפעם היה נשוי והתגרש רוצה שוב להתחתן (מעולם לא נישאו אחרי שהתגרשו). האם טקס החופה יהיה זהה לחלוטין כאילו היו רווקים? במשפחת הזוג יש רבים שלא יודעים על הנישואים הקודמים, ביניהם גם דתיים, והזוג לא רוצה שטקס החופה יחשוף את המידע הזה (דהיינו רבים מבני המשפחה מכירים היטב את הברכות ויבחינו אם משהו יהיה שונה, כמו למשל ברכה או מילה מסוימת שתהיה שונה).

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מבין שהזוג היה נשוי כהלכה התגרש וכעת רוצים לחזור לחיות כזוג נשוי.
אפשר לעשות את החופה כרווקים, אולם לעניין הכתובה יש שינויים קטנים מאד, ועל כן צריך שהאיש שקורא הכתובה ידע להבליע את המילים השונות בכתובה כך שהדבר לא יהיה ניכר, שאר הדברים אין שינוי. לא עושים שבעת ימי משתה אלא ג' ימים של שמחה ויום אחד של שבע ברכות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ