הקמת הסנהדרין ע"י גורל

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 07/02/13 19:25 כז בשבט התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

ידוע כי חידוש הסנהדרין תלוי בחידוש הסמיכה.

היות וחכמי ישראל מתמהמהים להקמת סנהדרין ולבחירת אחד מתאים שיסמיך את האחרים כדברי הרמב"ם האם ניתן יהיה לבחור סנהדרין ע"פ שיטת הגורל כפי שעשה משה רבינו עם הסנהדרין הראשונה.

אודה מאד מאד להתייחסותו,

בברכת שבת שלום,

דניאל ביבאס

אני מקווה ששלום הרב ומשפחתו טוב ואנו חושבים עליכם הרבה ולא שכחנו.

תשובה

שלום וברכה דניאל ומצטער על האיחור בתשובה

לגבי שאלתך, איני חושב שניתן להיעשות זאת על ידי גורל מפני שבימינו אין רוח הקודש גלויה כבימי משה. מן הסתם הסנהדרין תוסמך כאשר רוב חכמי ישראל יסכימו על זאת, דבר שכמובן תלוי במצב הרוחני של עם ישראל

בברכה חגי

ד"ש לכולם. גם אנחנו לא שכחנו אותכם