בבקשה צריכה עזרה בשאלות שלא מצאתי להן תשובה בפרשנות....

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/10/13 22:24 ד בחשון התשעד

שאלה

לרב שלום,

למה ספרו את הלווים ע"י בת קול לעומת המפקד של עמ"י שנספרו ע"י מטבעות?

הרי הייתה אפשרות שהאבא של התינוק יביא למשה מטבעות ואז יספרו?

האם ספרו רק את התינוקות ע"י בת קול או את כל שבט לוי?

למה ספרו את הלווים מהי המטרה שספרו את שבט לוי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הלויים נספרו גם תינוקות מבן חודש. במפקד צריכים לראות כל אדם ולא סומכים על מה שההורים אומרים. לכן במקום להכנס לכל אוהל היתה בת קול שהודיעה כמה תינוקות יש בכל אוהל.

מלבד התינוקות, שאר שבט לוי נספר במחצית השקל - כך אני מבין מהכתובים.

המפקד של הלויים היה לשתי המטרות שנזכרות בהמשך הפרק:

1. כדי לחלק אותם לתפקידים השונים שיש במשכן כפי שמתואר בהמשך הפרק.
2. כדי לפדות בהם את הבכורות כפי שהכתוב מציין בסוף הפרק.