שמירת שבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/06/17 19:40 יט בסיון התשעז

שאלה

אני אוהבת את הדת שלנו מאוד מאוד התחלתי לשים פלטה ולא להדליק חשמל או כל פעולה של חשמל בשבת אנחנו שומרי מסורת בבית אבא שלי היה הולך לבית הכנסת כל שבת וחגים ואני הדלקתי נר שבת מאז שאני קטנה נסענו בשבת אמא הדליקה אש אני לא מדליקה אש כבר 30שנה אבל כן רואה טלויזיה הילדים גדלו בבתי סםר חילוניים אבל תמיד כיבדו את הדת בעלי הולך לבית הכנסת כל שבת והטלויזיה דלוקה בשבת גם לנסוע בשבת כבר כמה שנים שאני לא נוסעת לאחרונה ממש קשה לי לא לנסוע בשבת ובעלי תמיד אומר לי תהיה בנמדם טוב לכולם על תישנא אף אחד זה יותר מליסוע בשבת ואני המישפחה אני לא רואה אותם כמעט אין מקום לינה אצל אף אחד וגם אצלי האזור חילוני הבנין כולם חילונים ואני משתעממת אפילו שהטלויזיה דלוקה לפעמים בא לי לסוע בשבת אבל הפחד מבורא עולם לא נותן לי לעשות את זה ובעלי לא מסכים איתי מה דעתך

תשובה

שלום

אני מבין את הבלבול, ואת הרצון הטוב שלך להתחזק ולהתקרב לתורה ולד'. אין דבר שיותר יאיר את חייך, משמירת שבת ותורה.

על מנת להתייצב יותר בכיוון טוב, יש צורך בחיבור לציבור של אנשי תורה ומצוות. נסי למצוא ליד ביתך בית כנסת או קהילה אליה תוכלי להשתייך ולהתקרב בתפילות וכדומה, וכך תקבלי גיבוי פנימי וגם בעלך בע"ה יעשה צעד נכון.

כל טוב