מעשר כספים לקרובת משפחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/04/17 20:38 יג בניסן התשעז

שאלה

בס"ד

שלום רב

בת דודה שלי התארסה ונישאת בעוד כ3 חודשים, היא יתומה מאב ומאם, עובדת ולומדת מפרנסת את עצמה לצרכיה הבסיסיים. החתן יתום מאב, עובד ומתפרנס למחייתו גם הוא. מימון חתונה הוא מעבר ליכולותיהם הכספיות, ואין הרבה מי שיתמוך- כמובן שבני המשפחה נרתמים.

האם ניתן לתת את מעשר הכספים לזוג הצעיר לעזרה כספית במימון החתונה?

האם יש הבדל בין מימון חתונה לזוג דתי / חילוני ? מותר לתת את המעשר למימון חתונה בעלת אופי חילוני?

תודה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

"ומבשרך לא תתעלם" מלמד על כך שהקרובים קודמים.

איני חושב שיש להיכנס לשאלה על אופי הנישואין, אלא רק על השאלה האם מדובר בחתונה אמיתית של כריתת ברית, והאם המקבלים את הכסף גם מתכוונים לא להגזים ולא לעשות דברים מופרזים בחתונתם.

כל טוב