אין לי מושג מה לעשות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/02/20 23:03 טו בשבט התשפ

שאלה

אני מאוהב... וכואב לי מאוד בגלל זה..

אני גר בארהב והתאהבתי בבחורה בת 31 מקסימה!! היא ממש נהדרת.. היא החלום שלי והייתי מתחתן איתה בלי למצמץ!

אם רק היא הייתה יהודיה...

כן.. היא נוצרייה...

ואני עוד כהן...

ואני יודע שזה אסור וזה התבוללות

אבל הלב שלי קורא לה... הוא זועק אליה...

אני מאוד אוהב אותה ואני רוצה להתחתן איתה... אבל אני מפחד מאבא בשמיים שלא יסלח לי על זה בחיים... כי אני יודע שאם אני מתחתן איתה, זה אומר כנסייה, וזה אומר ישו, ואני לא מסוגל לעשות דבר כזה... זה להתנצר.. גם אם בתוך תוכי הקב"ה עדיין יהיה האל שאני מאמין בו בכל מאודי, למרות שאני אגיד את השם של השני כאילו היה האל שלי, (מה שבחיים לא יכול לקרות כי אני יודע מי האל האמיתי), אני מפחד שכפרה על הדברים שנלווים אליה, עדיין לא תבוא לי לא בעולם הזה ולא בעולם הבא... כי זה יהיה ממש כאילו להפנות את הגב לקב"ה... דבר שבחיים לא דמיינתי שיקרה לי... לעמוד בבית דין עליון מול השופט שפשוטו כמשמעו יגמור אותי על החטא הזה... אבל הוא חייב להבין אותי... הוא שלח אותה לחיי... לא אני... ואני באמת מצאתי את שאהבה נפשי... הנפש שלי אוהבת אותה ולא אף אחת אחרת... זה שברון לב מהגדולים בחיים שלי... זה להפיל קלון על המשפחה שלי... אני עם נוצרייה? נשוי? זה לא מה שבית יהודי רוצה... זה בושה ענקית... והבושה הזאת גרמה לי למריבות אין סופיות איתה אבל זאת לא אשמתה... זה אני שהלב שלי חצוי לשניים וקרוע לגזרים... היא באמת אוהבת אותי... היא רוצה לתת לי חיים טובים ואהבה שהנפש שלי צורחת לה... אבל איך אני אוכל לעשות דבר כזה? אם אפילו התחתנתי איתה נשואים אזרחיים, עדיין בבית דין עליון לא יהיה לזה שום הבדל... ולו הכי קטן... התחתנת עם נוצריה! והוא אמר לנו לא יהיה לך אלוקים אחרים מלבדי... ובאמת שאין לי... ולא יהיה לי בחיים... כי אני יודע מי אבא שלי... מי האל האמיתי שברא את כל העולם הזה... אבל למה... למה שלח לי את החצי השני שלי בדמות נוצרייה... למה... אני כל כך שבור נפשית בגלל המצב שאני בו... אני יודע שאנשים יגידו לי אתה תתגבר עליה ואתה תמשיך הלאה ותשכח ממנה ומישהי יותר טובה תבוא במקומה... אני יודע.. אבל אני לא רוצה מישהי יותר טובה... אני רוצה אותה להיות איתה... איזה סבל זה... זה כאב לא נורמלי... הוא אל רחום וחנון... כולנו יודעים את זה... האם הוא יסלח לי על דבר שכזה? האם תהיה לי כפרה על חטא שכזה?

הרב שיענה.. בבקשה ממך דמיין עצמך בנעליים שלי... מצאת את האחת, היא רק הגיעה בצורה שלא חלמת עליה... היא אוהבת אותך על כלות הנשמה ואתה אוהב אותה עד כלות הנשמה ומעבר אליה...אבל אבא בשמיים מסתכל עליך... ואתה יודע, פשוט יודע שאתה מאכזב אותו... הלב שלי בוכה ונשבר יותר ויותר בכל יום שאני לא איתה... אין לי מושג מה לעשות... למה שלח לי את האהבה הכי גדולה שהייתה לי בכל החיים שלי בצורה הזאת...? פשוט למה...?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אכן אתה נמצא בניסיון גדול מאוד, ויש לך תהיות גדולות,

אבל מצד שני בדרך מאוד ברורה אין מה לעשות עם נוצריה בודאי לא לכהן,

כעת מי שמדבר מתוכך ולקח את המיקרופון זה הדמיון שמטלטל אותך ומשכנע אותך להרגיש שרק זו האישה שנועדה לך,ובלעדה אין לך טעם לחיים,

הכל דמיון, גם היא היתה יהודיה, יש כאן תפיסה חד מימדית שאתה החלטתה שהיא היא ואין אחרת,

בודאי שהקב"ה לא ישלח לך את המיועדת לך בצורה של אישה נוצריה, זה ממש לא מאת השם, פשוט נלכדת במלכודת דמיונית שקשה לך מאוד לצאת ממנה,

אתה צריך לעזוב אותה ויפה שעה אחת קודם,

זה קשה אבל זו עקדת יצחק שלך, לכל אדם יש ניסיונות, ולעם ישראל יש ממי ללמוד לעמוד בנסיון, למשל מיוסף הצדיק בעז ועוד.

עזוב אותה וחפש לך אישה טובה עד כדי כך שלא תבין מה מצאת בגויה הזו.

חזק ואמץ!

בברכה,

דני ארגמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן