2 שאלות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 15/02/10 12:39 א באדר התשע

שאלה

ב"ה

שלום כבודו, שלחתי שאלה זו ולא ענו לי מכוון שהיה עומס במערכת אז כתבתי שוב,

רציתי לשאול 2 שאלות הלכתיות:

1.קראתי בספר הלכות של הרב עובדיה יוסף לגבי הכוון שישנים בו, כתוב ככה: " יכולים לסדר את המיטות כפי שירצו, אך היכא דאפשר טוב לסדר המטה באופן שראשה יהיה למזרח ומרגלותיה למערב" והוסיף בקטן ואמר "אך בתלמידי רבינו יונה שם מבואר הטעם,ולפיו עיף שראשו יהיה בדרום" אז רציתי לשאול עד כמה ההלכה הזאת רלוונתית אם אני לא ישנה כך וכתוב שיש "רוחות כעות מכוונים השונים" מה זה אומר?ועוד דבר לגבי זה זה כאילו יש סתירה בין ההלכה הכתובה ובין הציטוט השני שהראש יהיה כלפי דרום?

2. לאחרונה אני משתדלת לקרוא כל יום 2 הלכות ואף יתר לרפואת ילד ששמעתי שגילו אצלו את המחלה בגזע המוח, אני קוראת מספר אוצר דינים לאישה ולבת ע"פ הילקוט יוסף,

עכשיו שכל פעם אני קוראת הלכות אני משתדלת לקיימם אך גם כתוב בספר הענין של השירות לאומי שאסור ללכת וכמון כן גם ההלכה שצריך השים גרבים, אך זה עדין קשה לי עם זאת, האם אני חייבת ללכת לפי ספר זה או שמותר לי ללכת לפי הלכות מסוימות כמו הקצוש"ע.

תודה רבה,

תשובה

לשואלת: שלום,
1. כיוון שיש בלאו הכי מחלוקת בדבר , לא נראה לי שיש להקפיד כל כך בעניין זה והדבר תלוי במבנה החדר והעיקר שתקפידי לומר קריאת שמע על המיטה.
2. הכלל הוא שכל אדם יעשה לו רב ולכן אף את מוטב שתלמידי מספר הלכות שמתאים למסגרת אורח חייך ויכול אני להמליץ לך ללמוד מהספרים "מקור חיים" של הרב חיים דוד הלוי זצ"ל .
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה