ייבום וחליצה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/09/23 10:23 ט בתשרי התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי שכנה שהתאלמנה, ואח של בעלה לא רוצה לייבם אותה. הם צריכים בעיקרון טקס חליצה בו האישה חולצת לאח של בעלה את הנעל וזורקת עליו את הנעל ויורקת עליו אם אני לא טועה.רק הבעיה שהאח של בעלה פיסח (בלי רגליים), מה עושים במצב כזה?

ודרך אגב קופצות לי באתר שלכם פרסומות עם בחורות עם ביקיני.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם הרגל קטועה יש מחלוקות בנושא. אם בכלל אין רגליים, הייבם מתחתן עם האלמנה רק כדי לפתור אותה מהייבום, ומיד מתגרש ממנה. הם לא צריכים בכלל לחיות בזוגיות, זו פרוצדורה שתהפוך אותה מיבמה לגרושה שיכולה להתחתן.

באשר לפרסומות, הם לא שייכות לאתר כיפה, הם עולות אצל כל צופה לפי פרופיל הצריכה שגוגל מזהה אצלו. עליך לפסול פרסומות שלא מתאימות לך: שים לב לצורת X בצד ימין למעלה. תלחץ עליה כדי לסגור פרסומות שמפריעות לך - ככה גוגל יזהה את הפרופיל הנכון שלך.