חוזר בתשובה ודתיה מבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/23 17:14 כח באב התשפג

שאלה

שלום הרב

אני מגיעה מבית דתי תורני ויוצאת עם בחור המגיע מבית מסורתי שמתחזק בשנים האחרונות.. הוא עכשיו סיים צבא ללא ישיבה.

אנחנו יוצאים מספר בודד של חודשים ובמהלך התקופה הזאת התגלו בנינו פערים דתיים.

הוא עם אופי קלאסי של ״חוזר בתשובה״ מנסה לקיים כל הלכה שמתגלה בפניו ואפילו להחמיר על עצמו בחלק מהדברים.הוא פועל בצורה ממש ״מרובעת״ ופחות נותן מקום להקלות ולהחליק על דברים,אם הוא גילה על הלכה מסוימת אז הוא לא יסתכל ימינה שמאלה ופשוט יעשה.

בנוסף הוא שואל כלדבר את הרב שלו מהקהילה ואפשר להגיד שכרגע הוא נוטה יותר לכיוון החרדי, ואני לעומת זאת דתיה לאומית שמקיימת את ההלכות אבל בצורה קצת יוצר״אדישה ורגישה״ ובאופן יותר תהליכי , לפעמים אני גם מעגלת פינות אבל בסופו של דבר אני משתדלת ממש וכל פעם לוקחת על עצמי עוד דבר קטן ומשתדלת לעמוד בו(אפילו חולצות שלושרבעי אני שמה כבר מעל שנה).

הפחד העיקרי שלי זה שהוא יתחזק אפילו יותר וממש יהיה חרדי שזה פחות מתאים לי, גם מבחינת השקפה(ארץ ישראל,חינוך חרדי שפחות מתאים לי..) וגם מבחינה חיצונית(לבוש וכו..) ואני חוששת שהפערים בנינו התעצמו או שהוא יתבאס עליי שאני לא מקיימת הלכה מסויימת כי קשה לי כרגע.

מצד אחד אני רוצה בקשר הזה כי נקשרתי אליו ואני יודעת שהוא חיי את האמת בזה שהוא מקיים מצוות כהלכה ומקפיד על הרבה דברים(כמו שמירת העיניים,שבגללם הוא ימנע מללכת לקולנוע,למעיינות ונחלים, או אפילו להופעות של זמרים דתיים (כגון עקיבא) כי יש שם ישיבה מעורבת ושירה עם נשים וכו..) אבל מצד שני זה כן קצת קשה לי שהוא לא ירצה לבלות איתי בכל מיני מקומות או יתבאס עליי אם אלביש את הבנות בחולצה קצרה ואשלח אותם לבני עקיבא ,

שורה תחתונה ,אני מאוד מעריכה את הדרך שלו ורוצה מישהו תורני ויודעת שהרבה דברים הם הדבר הנכון אבל אני מרגישה שאני עוד לא שם.

השאלה אם כדאי להישאר בקשר כזה או שעדיף לא להיכנס לזה ולחפש מישהו טיפה פחות תורני שיותר נוטה לכיוון שלי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את בוחנת נכון את הדברים.

אפשר להכיל בזוגיות פערים בקיום מצוות ובחומרות.

קשה מאוד להכיל פערים בהשקפה. הדבר מתבטא באופן קריטי בחינוך הילדים ועוד.

לכן השאלה הגדולה היא אם הוא ימשיך להתחזק בכיוון החרדי כן או לא.

נראה לי שהתשובה טמונה בדרך של הרב שלו.

אם הרב שלו חרדי, אז החששות שלך מוצדקים מאוד. רוב הסיכויים שהוא ירצה בית חרדי על כל המשתמע.

אם הרב שלו דתי לאומי - יש אפשרות להסתדר למרות שגם זה לא יהיה פשוט לך (כמו תנועת נוער נפרדת: אריאל).

תני דעתך גם לשאלה כיצד הרב שלו מעריך את הקשר שלכם. כיצד ידריך אותו ביחס להמשך הקשר אתך.