חרדי או דתי לאומי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/23 16:22 יד בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בת 20, גדלתי לעולם הדתי לאומי, גדלתי במושב כזה, למדתי באולפנא, הייתי בבני עקיבא, שירות לאומי וכל היוצא מזה.

כבר תקופה שאני מרגישה שזה לא מספיק לי, אני מרגישה שאין גבולות ברורים ושהקרקע לא יציבה לי מספיק, הלבוש, ההקפדה על שמירת נגיעה, שמירת עיניים, טלפון כשר ואינטרנט, הכל כביכול מותר. כמובן שלא מכלילה את כולם אבל זאת ההרגשה הכללית. תמיד התחברתי לאהבת הארץ בשילוב דת, עבודה בשילוב לימוד תורה, כך גם ראיתי את משפחתי, אבל בתקופה האחרונה אני מרגישה שזה מזוייף ולא יחזיק. אני מרגישה שהעולם החרדי הרבה יותר ברור, הגבולות מודגשים ויציבים ואין איפה לטעות, ולפני כמה ימים הציעו לי בחור דתי חרדי, אברך. זה גרם לי לחשוב על הנושא עוד ואני עם המון סימני שאלה. תמיד גדלתי על זה ששירות צבאי זה הבסיס של אחרי בית ספר ושהולכים ללמוד באוניברסיטה מיד לאחר מכן, במובן הזה העולם החרדי נראה לי מאוד רחוק ונראה שיש פער שאי אפשר לגשר עליו, אבל המובן הרוחני אני מרגישה יותר מחוברת אליו ולאו דווקא מרוחקת. לא יודעת מה לעשות, יש לרב פתרון? אולי מישהו שאוכל לפנות אליו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש להבחין ולהכיר את האיש שהציעו לך, לא לפי השיוך הקבוצתי (דתי לאומי, חרדי מסורתי וכו') תחילה יש להכיר את המדות של הבחור שהוצע לך, האם יש לו לב רחב וטוב או חלילה מקפיד מאד על כל פרט ולא ניתן לשינוי. אם המדות שלו הן טובות וישרות, כדאי להכנס לדברים שאת הזכרת במכתב (ארץ ישראל, צבא וכו') אלו דברים כלליים ואם שני בני הזוג מתאימים הם יכולים להשלים זה את זה, מתוך כבוד והערכה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ