הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 22:40 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלתי את השאלה הזאתי בפעם קודמת ששלחתי כמה שאלות אבל לא ראיתי את התשובה ולכן שלחתי שוב אני חוזרת בתשובה בבית חילוני ולכן אני שואלת אבא שלי אחרי קידוש עושה ברכת המזון רק אני והוא בשולחן נשארים לברכת המזון

הוא מוציא אותי לידי חובה?

הוא עושה את זה בשבילי ולא בטוח בכוונה להוציא אותי לידי חובה ולא נעים להגיד לו שהוא צריך לכוון להוציא אותי ואותו דבר לגבי קידוש אך כרגע לגבי ברכת המזון אני שואלת

ורוב הסיכויים שאם אני יעשה לבד הוא לא יברך ברכת המזון כי הוא מברך בשבילי ובגלל אני לא יודעת אם לברך

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית עדיף שכל אחד יברך לעצמו. על כן תאמרי אתו מילה במילה, וכך בודאי תצאי ידי חובה ואביך לא יפגע.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ