הלכות צדקה וכפרת עוון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 21:14 כו בסיון התשפג

שאלה

היום הלכתי בקניון וניגש אליי נער שאינו עני בבגדים נקיים כלומר איננו אביון.

הנער ביקש ממני סכום כסף למזון ומכיוון שהייתי מופתע והבקשה שלו נראתה לי מוזרה מכיוון שהוא נראה בעל אמצעים אמרתי לו לא אבל הרגשתי רע מאוד והנער הלך עוד לפני שהספקתי לדבר איתו שוב.

בדרך חזרה הביתה בדקתי את ההלכה וראיתי בגמרא שלכל אדם בין אם הוא אביון או אפילו רמאי שמעמיד פנים לאביון צריך לתת לו כסף למזון.

אני מרגיש צער וברצוני לשאול איך ניתן לתקן את העוול ולכפר על העוון שהיה ולכן אשמח לעזרתכם וכמובן שמעכשיו אשמור על ההלכה.

בנוסף לכך, מכיוון שאני חייל ואני גר במושב בצפון ללא כתובת או תיבת דואר מסודרת ואני נמצא בבית רק יום בשבוע עשיתי מנוי לקבלת סדר הלימוד היומי למייל וככה אני יוכל להתחיל ללמוד בכל היום את סדר הלימוד היומי מהמייל שלי, שאלתי היא האם הדבר נחשב לפחות טוב מקריאה בספר לימוד או שהדבר מבורך גם כן באותה מידה.

תודה רבה לכם ושבוע מבורך לכם ולכל עם ישראל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. עני ברחוב אין חובה לתת לו מזון מלא, אלא הדין שלא לקפוץ את ידינו מהאביונים, ולכן יש לתת לו מעט כסף לצורך מיידי.

ב. ברור שיש מעלה ללמוד מספר אבל כשאין אפשרות ואפשר במכשיר חשמלי, גם זה יש לו מעלה ובלבד שילמד אדם תורה.

אשריך שאתה משתדל מאד לשמור תורה ומצוות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ