גיור קטין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 22:02 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום רב

תינוק שגוייר, והוריו לא סיפרו לו בהמשך שהוא אומץ והיה גוי וגוייר, וקיים מצוות אחרי גיל מצוות בלי לדעת את היותו גר, והוריו סיפרו לו על כך רק כמה שנים אחרי כן. האם הוא נחשב כיהודי מגיל מצוות אע"פ שלא ידע שגוייר, או רק מרגע שהוריו סיפרו לו והחליט שהוא מקיים מצוות? האם יש לו הלכות מיוחדות? והאם מבחינה אמונית, הוא פחות חביב על ה' מיהודי רגיל ויכול להגיע למדריגות רוחניות נמוכות יותר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הוא יהודי משעת הגיור (מילה וטבילה) לכל דבר, אמנם יכול למחות בגיל מצוות ולומר שלא נוח לו במעשה שעשו אביו ואמו, אבל אם לא מחה הוא יהודי לכל דבר אפילו שלא שאלו אותו, אלא עצם זה שהוא שומר תורה ומצוות הוא ממשיך להיות יהודי לכל דבר. כך פסק השו"ע יו"ד סי' רסח, ואין לערער על כך, ומעלתו גדולה שבא לכלל ישראל וממשיך לשמור תורה ומצוות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ