תרופה בפסח

חדשות כיפה צוות רבני צהר 08/04/08 12:22 ג בניסן התשסח

שאלה

שלום רב!

אני מטופל מזה כארבעה חודשים בתרופה הנקראת "רואקוטן" כנגד פצעונים בעור. הטיפול הוא יומי בכדורים דרך הפה. הכדורים מכילים חומר פעיל ובנוסף: שמן סויה, שמן סויה מוקשה חלקית, דונג ושמן סויה מוקשה

ברצוני לדעת אם אוכל להמשיך בטיפול גם בימי חג הפסח. יש לציין כי אינני נוהג לאכול קטניות בפסח.

חג כשר ושמח ותודה על העזרה!

דניאל

תשובה

ב"ה ג' ניסן תשס"ח

שלום רב!

קיימת מחלוקת האם שמן סויה הוא בכלל איסור קטניות, כיון שגרעיני סויה אינם נאכלים בפני עצמם ויתכן ולא גזרו עליהם גזרת קטניות וכך גם על תוצרתם. גם לפי הסוברים שסוה היא קטניות, הגזירה לא קיימת במקום של צורך רפואי כמו כל גזרות של חכמים שלא גזרו במקום חולי או צער, ולכן אין בעיה הלכתית להשתמש בתרופה זו.

רפואה שלמה

בניהו ברונר