תרומת זרע

חדשות כיפה מכון שלזינגר 26/07/04 18:43 ח באב התשסד

שאלה

רציתי לדעת מה דעת ההלכה לגבי אישה נשואה הזקוקה לתרומת זרע ( עקב בעיות אצל הבעל ) האם יש כאן בעיית ממזרות ואם זה אפשרי בכלל ?

תשובה

שאלתך התקבלה במכון שלזינגר. להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:

לגבי שאלת הממזרות, לדעת רוב מכריע של הפוסקים אין כאן שאלת ממזרות. כך פסק הגר"מ פיינשטיין זצ"ל, הגר"ב ז'ולטי זצ"ל, ויבדלו לחיים הגרי"ש אלישיב שליט"א והגר"ע יוסף שליט"א.
אף על פי כן התהליך אסור כל עוד התרומה היא אנונימית באופן מוחלט, עקב האיסור ההלכתי ליצור צאצא שאיננו יודע מי אביו הביולוגי, ובכך נוצרת סכנה של נישואי אח ואחות גנטיים.
יש דיון בין הפוסקים אם מותר להשתמש בתרומת זרע של נוכרי ועל כך יש לשאול שאלת חכם נפרדת.
אם, ביום מן הימים, ישתנו ההנחיות בארץ וישתוו לאלה שבשבדיה או בריטניה (אנגליה) שם נשמרי פרטי האב הביולוגי והם אינם חסויים מן הצאצא אחרי בגרותו – במצב כזה, לדעת הרבה פוסקים ניתן יהיה להתיר את התהליך בתנאים מסויימים.

מידע נוסף ומאמרים בנושא ניתן למצוא באתר מכון שלזינגר www.medethics.org.il