תרומת איברים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 09/10/02 23:08 ג בחשון התשסג

שאלה

הרב קרים שלום.

שמי יגאל ואני מתעניין בגישה או בגישות השונות ביהדות באשר לתרומת איברים. האם הצלת נפש אחת המקיימת עולם ומלואו היא הגישה הרווחת?

אשמח אם תוכל לענות על שאלתי באמצעות האי מייל.

תשובה

יגאל שלום
גישת חז"ל הרווחת היא, שכל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא. לכן מצוה גדולה היא לתרום איברים להשתלה לאחר המוות.

הדבר אמור לגבי כליה, לב, עור, קרנית, וכל איבר שיכול להציל חיים. כמו כן אמור הדבר גם אם האיברים מופנים למאגר הבינלאומי, היות ותמורת זאת מקבלים איברים להצלת יהודים בארצנו.

הבעיות ההלכתיות השונות נדחות מפני פיקוח נפש, אבל לגבי השתלת לב וכבד, יש לוודא שהרןפאים פועלים על פי הגדרות הרבנות הראשית לישראלביחס לקביעת רגע המוות. אך גם אם אינם נוהגים כדין, אין זו עבירה של התורם, אשר קיים מצוה גדולה.
בברכה
אייל קרים