תפילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 01/03/02 04:47 יז באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

קצב התפילה האישי שלי הינו איטי יחסית, ולא פעם אני נאלץ לדלג על קטעים בתפילת שחרית כדי להתפלל עם הציבור. לעיתים אני נוהג לומר חלק ממזמורי התפילה בדרכי לבית הכנסת, ושאלתי האם נכון לנהוג כך או שמא אין זה דרך כבוד לומר פסוקי תפילה בהליכה ?

בתודה ובברכה

תשובה

ב"ה ג' דחוה"מ פסח תשס"ב

לאייל שלום!

אני מברך אותך על כך שאתה מתפלל לאט, יש מעלה גדולה לתפילה מעין זו,כייון שניתן לכוון בה כראוי.
ניתן להתפלל בדרך, מופיע בהלכה שאת כל הקטעים בתפילה ניתן להתפלל בהליכה חוץ מפסוק ראשון של קריאת שמע שיש חובה להתכוון בו ולכן יש לעצור ולומרו בכוונה. מכאן שאין בעיה להתפלל בהליכה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת