תפילה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 09/07/10 15:24 כז בתמוז התשע

שאלה

שלום.

אני שואלת רק כי אני רוצה להבין. תכלס, למה אנחנו צריכים להתפלל? למה אי אפשר שכל אחד יתפלל בדרך שלו? בשביל מה הקב"ה צריך את התפילה שלי?!

שאלתי את השאלה הזאת בסמנריון ואמרו לי שתפילה זה בעצם המפתח/הזמן שלנו עם הקב"ה. אז למה אי אפשר שזה יהיה בדרך שלי? כל אחד בדרך שלו?

עוד משהו, בזמן האחרון אני לא מצליחה להתרכז בתפילה. מישהי פעם העבירה לי פעולה שאפילו שמתפללים בלי כוונה צריך להמשיך להתפלל. יש לך רעיון מה לעשות?

תודה רבה רבה!

שבת שלום!

תשובה

בס"ד

שלום לך

שאלתך היא שאלה חשובה ומהותית בנושא התפילה.

אענה בתמציתיות מקווה שזה יהיה מובן:
תפילה היא אכן עמידתנו לפני בורא עולם, זו השעה בה אנו עומדים לפני הקב"ה ומודים ומבקשים.
אך תארי לעצמך לו היית עומדת לפני ראש הממשלה, ויש לך כמה דקות לבקש משהו, האם לא היה הפסד או ממש חטא אם לא היית מתכוננת לבקש בדיוק את מה שצריך? האם היית מבזבזת את זמנו של ראש הממשלה בבקשת סוכריה על מקל למשל?
כשאנו עומדים לפני ה' בורא העולם, צריך להיות מוכנים לכך, צריך לדעת מה באמת חשוב לנו ולבקש בלשון ראויה.
אם חכמים היו משאירים לנו את ניסוח התפילה, היינו עלולים לבזבז אותה על בקשות שוליות, צדדיות ולפעמים אפילו אסורות, רק בגלל שבאותו הרגע זה ממש דחוף לנו.

ובכל זאת יש מקום לתפילה האישית בצד התפילה העיקרית המנוסחת ברוח הקודש על ידי החז"ל.

הנצי"ב אומר כי חכמים ברוח קודשם דייקו במילות התפילה וכללו בהם את כל התפילות האישיות שבהם אדם עשוי לבקש מבוראו.

אם תשבי עם עצמך קצת ותדמייני קצת את עצמך עומדת מול ה' ומבקשת, זה ייקל עלייך את התפילה.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
כרמיאל