תפילה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 19:55 ז בניסן התשע

שאלה

ישנה מצווה שאומרת שאנו צריכים להתפלל לגשמים, אך מה עושה אדם שיורדים במקום מגוריו גשמים במשך כל השנה? האם הוא מתפלל לגשמים אפילו שהגשמים כל כך רבים שהם עלולים להבות עבורו סכנה?

תשובה

בס"ד

שלום לך

לא ממש הבנתי את שאלתך:
1. אין מצווה להתפלל על הגשמים - בזמן שיש עצירת גשמים תיקנו חכמים להתענות ולהתפלל על הגשמים.
במקום שיש בו גשמים רבים ממילא אין תקנה זו חלה.

2. הגשמים עליהם אנו מתפללים יום יום - "מוןריד הגשם" "ותן טל ומטר לברכה" מדגישים את היותנו רוצים אותם לברכה דווקא, ובמקום בו הם אינם לברכה אנו מתפללים שיירדו לברכה.

3. חוני המעגל התפלל שיפסקו הגשמים, ובמקום צער גדול לציבור, יש מקום לתפילה כזו. אבל לצערינו היא נדירה מאד בארצינו.

חג שמח