תפילה לרפואה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 24/02/10 13:53 י באדר התשע

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת מהי המשמעות של המונח " בתמניא אפי" אני רוצה לקרוא פרקים לרפואתה של חולה ורשום לקרוא בתמניא אפי את כל הפסוקים משמו של החולה. אשמח לקבל תשובה.

תודה.

תשובה

שלום רב
מקור הביטוי "תמניא אפי" (מובא בברכות ד:) הוא פרק קיט בתהילים, המסודר לפי סדר א"ב כך שבכל אות יש 8 פסוקים מאותה האות.לכן כדאי לקרוא את אותיות השם:
אם לצורך העניין קוראים לה שרה-שמונת הפסוקים של ש',ר' ו-ה'.
רפואה שלימה
נתנאל