תפילה במניין

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 12/01/10 20:25 כו בטבת התשע

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת מה היתרון של תפילה במניין על פני תפילת יחיד.

תודה מראש,

צבי

תשובה

שלום, צבי! ניתן להאריך במעלותיה של תפילה בציבור. בצורה פשוטה היתרון הבולט של תפילה בציבור הוא שהקב"ה נמצא ביחד עם המתפללים! יותר מזה אי אפשר לבקש! אדם שמתפלל יחיד, לא משנה כמה גדולה תהיה כוונתו, לא תהיה שכינה לידו. בגלל יתרון זה, כאשר אדם מתפלל בציבור, אפילו אם הוא לא כיוון כראוי בתפילה, יש כח לציבור להעלות את כל התפילות. לעומת זאת, היחיד צריך להשקיע כוחות כדי שתפילותיו יעלו.
כמובן שבפן ההלכתי היתרון הגדול הוא שהוא זוכה לקדש את ה', ואת זה ניתן לעשות רק במנין ע"י קדיש וקדושה, מה שאין בתפילה ביחיד. המשך ערב נעים.