שרות לאומי

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 12/12/10 21:42 ה בטבת התשעא

שאלה

שלום רב!

המשפחה שלי היא מסורתית,כלומר שומרים שבת,קידוש,חגים,כשרות וכו'

אבל לא הייתי מגדיר אותנו כמאוד דתיים.

אחותי לומדת בתיכון חילוני ועומדת לקראת צו ראשון.

מכיוון שהיא בתיכון חילוני היא בכלל לא יודעת מה זה בדיוק שירות לאומי,ובבית ספר כל הזמן מדברים איתם על כמה חשוב להתגייס לצבא,וכן אני מניח שרוב החברות שלה מתגייסות.

ב"ה אני לא מכיר יותר מידי בנות,אבל פה זה קצת לרועץ, אם הייתה אחת שעברה את השירות ותוכל אולי לדבר איתה לדעתי זה יכל מאוד לעזור.

לצערי אני חושב שמישהו מבחוץ שידר איתה יוכל לעזור יותר משיחה שלי איתה,חבל שכך המצב אך הוא כזה..

השאלה היא איך אם יש איזושהיא דרך שבה נציג של השירות לאומי יוכל לדבר עם אחותי.

אני קצת מתלבט אם זה נכון לבקש עזרה מגולשות פה שחוו את השירות לאומי,אשמח לדעת מה הרב חושב ואם כן לבקש זאת אח"כ..

אני ממש מאמין שזה סוג של פיקוח נפש,

אז תודה מראש!

תשובה

שלום.

איני רואה לנכון שתכנס לחיי אחותך. תוכל להציע לה לדבר עם בנות שהיו בשירות לאומי אך לא מעבר לכך. חייה הם שלה וגם אם אינם תואמים להשקפתך.
דבר נוסף ישנם מקומות בצבא שיכולים להתאים לה. תציע לה לבדוק מקומות שיתאימו להשקפתה ולא יפגעו בה, כגון מורה חיילת.

בברכה,
אוריה.