שקר לאמא- איך לכפר?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 02/03/10 01:07 טז באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב! (שעושה עבודת קודש- אלוהים יברך אותך!!) :)

שיקרתי לאמא שלי, כלומר הלכתי למקום אחד בזמן שגרמתי לה לחשוב שאני במקום אחר, ושקר גןרר שקר, ולבסוף היא גילתה חלק מהאמת.. דהיינו- אני קיבלתי את הצעקות שלי, אבל ייתכן שאם היא היתה מגלה את כל האמת היא הייתה כועסת עוד יותר.

עכשיו אני מתחרטת מאוד על מה שעשיתי ורוצה לתקן..

השאלה שלי היא שאלה הלכתית, איך לתקן?

וחשוב לי רק לציין, שהמקום שהלכתי אליו אינו מקום לא ראוי חס וחלילה, ולא התחרטתי על עצם כך שהלכתי, אלא רק על השקרים שגררו אחד את השני.

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה!

שקר מתקנים ע"י אמת. לכי לאמא ספרי לה את האמת בהכנעה והסבירי לה שחזרת בתשובה ואת מתחרטת על הנעשה ולא תשובי לעשות כן. לגבי הכפרה שבינך לבין הקב"ה - עשי תשובה מכל הלב, חרטה, וידוי, קבלה על עתיד לא לשוב על חטא השקר ותתרחקי מהשקר מאד מאד.

בברכה,

חיים דב בריסק