שנת שירות 2

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 21/12/09 09:03 ד בטבת התשע

שאלה

שלום!!

בשלב זה של החיים אני עושה שנת שירות ראשונה.. ואני ממש מתלבטת האם לעשות עוד שנה או לא.... מצד אחד...אני יכולה לתרום עוד לעמ"י.. ויש לי הזדמנות... למרות שכל החיים אנו תורמים- אבל בכל זאת אני מרגישה שאם אני לא אעשה עוד שנה אני אפספס משהו...מצד שני אם אני עושה עוד שנה אני כאילו "מבזבזת" שנה בחיים שלי שיכולתי כבר להתקדם בה....

הייתי רוצה להתייעץ איתכם... מה היתרונות והחסרונות של לעשות שנה שני'ה...! תודה..!

תשובה

שלום.
קשה לומר מהם היתרונות והחסרונות לגבי שנה שניה לגבייך. אצל כל אדם זה שונה. ישנן בנות שיש להן חבר ומעוניינות להתחתן ולא בטוח שהן יכולות להיות נשואות ולשרת בש"ל. כמו"כ, ישנן בנות שמעוניינות ללמוד מקצוע או להשלים בגרויות ולכן השנה השניה לא מתאפשרת. מצד שני, ודאי כי ישנן הרבה יתרונות: עוד תרומה לעצמך, עוד תרומה למדינה, עוד התחזקות וכו' וכו'. מה מתאים לך? אני מציע כי תתייעצי בנושא עם אנשים שאת קרובה אליהן - חברות, משפחה, רבנים והם יהיו הכתובת המתאימה לייעץ לך בנושא.
שה' ישלח לך עצה נכונה וטובה, בהצלחה בכל אשר תפני!