שמן קטניות - לא ברורה ההלכה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 02:00 ז בניסן התשע

שאלה

שלום וברכה,

לקראת הפסח הקרב, רציתי לשאול שאלה, שהיא כבר די מאוסה, וראיתי הרבה ממנה ברחבי האינטרנט, אבל לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה חד וחלק.

אני אשכנזי.

ברור לי שנוהגים לא לאכול קטניות, וגם הבנתי מכמה פסקים באינטרנט שלפתית לא מחמירים כ"כ.

בקשר לשמן קטניות, זו השאלה.

ראיתי שמתירים שמן קנולה (כי הוא מלפתית) , וכמו-כן שמן כותנה.

אז שאלותיי הן:

1. האם זה נכון שמותרים השמנים שהזכרתי?

2. מה בנוגע לשמן סויה? ושאר שמנים?

3. בהנחה שמותר לאכול שמן סויה, אזי זה אומר שמותר לאכול לדוגמא טונה, שבעצם הקטניות שבה הוא השמן?

בתודה מראש,

אבי.

תשובה

בס"ד

שלום לך

כפי שציינת יש תשובות רבות בנושאי הלפתית ברשת, ובאתר כיפה עצמו כמה תשובות בעניין זה, ולכן אין צורך שאאריך.

ולשאלותיך:

1. לפתית - יש פוסקים שמתירים, וכך גם לגבי שמן קנולה. צריך לדעת שיש רבים שאוסרים.

2. שמן סויה עשוי מקטניות ולאשכנזים אסור.

חג שמח