שמירת שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/03/10 12:22 יט באדר התשע

שאלה

שלום וברכה...

למה צריך לשמור את שבת ?

ואיך התשובה של התורה עונה לנו על השאלה ?

(כי איך אפשר להשוות בנינו לבין ה' והרי ה' לא התאמץ ככל לברוא עולם)

תשובה

שלום וברכה!

צריך לשמור שבת מסיבה אחת פשוטה - כך רצה בורא עולם וציווה עלינו בתורתו הקדושה. זה רצונו ועלינו לקיים אותו. כמובן שמלבד הציווי יש טעמים נוספים. שבת היא מתנה שניתנה מאת ה' לעם ישראל בלבד, הוא איפשר לעם ישראל להתבטל יום אחד בשבוע מציוויו לאבד את הארץ ולהמשיך בישוב העולם. זו הסיבה שלגוי אסור לשמור שבת - הוא לא קיבל את ההיתר להתבטל מממלאכה ומישוב העולם. כלומר מדובר בברית המיוחד שיש בין הקב"ה לבין עם ישראל, ברית של יום הקדוש - השבת, שבו עם ישראל יעזוב מלאכתו ויתחבר לבורא עולם, שבו עם ישראל יתמלא ברוחניות - יתפלל יותר, ילמד תורה יותר. בנוסף לכך הקב"ה רוצה שיום אחד נעצור מהמשך מעשה בראשית ונקדיש את היום לה' כדי שלא נשכח ני באמת ברא את העולם ולא נגיע למצב שבו נאמר "כוחי ועוצם ידי עשו זאת".

אלו רק טעמים לחובת שמירת השבת, אך הסיבה העיקרית, כפי כתבתי למעלה, היא - ציוויו של ה' יתברך.

בברכה,

חיים דב בריסק