שמירה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 05/11/08 07:32 ז בחשון התשסט

שאלה

למה בן אדם מחוייב לישמור על עצמו.

מה ההבדל בין חוכמה,בינה תכמנות ורמאות.

מה קורה עם האדם לא שומר על עצמו.?

מה עלול ליקרוא?

למה אדם פוגע ומפקיר עצמו בכוונה?

כאשר הוא יודע שהוא עלול להיפגע מכך?

באיזה גיל האדם מאבד תמימות?

האם אפשר להיות אדם לא תמים וגם ירא אלוקים?

כי אדם תמים לא ידע להיתמודד עם אנשים אחרים בחיים שבאים להיתערב לו?

תשובה

א. הקב"ה ברחמיו יצר את האדם על מנת שיעבוד אותו בעוה"ז. גופו של האדם הוא כלי העבודה למלא את שליחותו ועליו לשמור על כלי זה. זה חלק מעבודת ה' שלו.
ב.ההבדל בין חכמה ובינה לרמאות ותכמנות היא בכוונה ובמעשה. בכוונה לשם שמים, לקידוש שמו יתברך, לחזק ולעזור לשאר בני האדם מול מי ששם עצמו במרכז ומוכן לשקר, ופגוע וכו' כדי להתקדם.
ג. אדם פוגע בעצמו בכוונה כי הוא טיפש.
ד.נדמה לי שאתה מתכוון לראית העולם בעין טובה כשאתה מתייחס לתמימות. אין לכך גיל, רבי לוי יצחק מברדיצב היה תמים עד סוף ימיו, וכן שאר גדולי ישראל.
תמימות לא מונעת ממך להתמודד עם אנשים אחרים, להפך נותנת לך כלים טובים יותר.